Her ayın 28’i Roboski/İzmir-30 ay

KATİLLER BULUNSUN, ROBOSKİ BİR DAHA ASLA!
Roboski’de -çoğu çocuk- 34 insanımızın katledilişinin üzerinden 30 ay geçti. Bugün katliamın 913. Günü
roboski adaleyt İzmir istiyor

Olayın, Ankara koridorlarında kaybolmayacağı söylenmişti, kaybediyorlar. Ama biz kaybetmelerine izin vermeyeceğiz.
Ailelerin acısı hala bir ADALET haykırışı. Bizler de onların haykırışlarına katılmayı sürdürüyoruz. Sorumlular cezalandırılıncaya kadar her ayın 28. günü, devlet ve iktidarı uyarmak, beklediğimiz adaleti haykırmak ve ailelerin yanında olmak için burada olacağız.
Katliamı yapanları koruma/kollama ve katliamı unutturma görevi layıkıyla sürdürülürken, cezasızlık ve insan haklarını yok sayma alışkanlılığına devam ediliyor.
Siz yönetenler; sorumluları, yani kendinizi yargı karşısına çıkarmamak için öce sivil mahkemeden, askeri mahkemeye koşturup, alınması gereken hükümleri çeşitli taktiklerle savuşturmaya çalışırken Roboski’ye askeri ve sivil baskılar uygulayarak barışı istemediğinizi, katliamı üstlendiğinizi kanıtlamaya devam etmektesiniz. Bu kanıta yakın zamanda askeri mahkeme kararına yöneltilen itirazın reddedilmesini de eklediniz. Adalet kapılarını kapadığınızı sanıyorsunuz ama adalet sadece yargı ve ceza değildir.
Acıların katlanmasına, barışın önüne bir engel inşa edilmesine, adaletsizliklerin üzerine adaletsizlikler eklenmesine neden olan bu tutumunuz, sadece zayıflamanıza neden oluyor. Adaletsizliğin yangın yeri gün geçtikçe güçleniyor.
Biz, Roboski Katliamı’nın sorumluları bulunup cezalandırılıncaya, demokratik haklar güvence altına alınıncaya kadar da barışa, Anadolu halklarının özgürleşmesine ulaşılamayacağını, bu uğurda mücadele veren tüm dostlarımıza ve kamuoyuna bir kez daha hatırlatıyoruz.
Katliamın failleri, Şırnak’ı da görmüyor, göstermiyor…
Sadece Roboski’de 34 insanımızın, ama gerçekte çok daha fazla insanın; 301 madencimizin, meydanlarımızda ve sokaklarımızda öldürdüğünüz Ethem, Mehmet, Abdullah, Ali İsmail, Uğur, Hasan Ferit, Mehmet İstif, Medeni, Ayhan, Ahmet Atakan, Berkin ve İbrahim Aras’ın, son iki ay için Şırnak madenlerinde hayatını kaybeden 5 işçimizin katilleri bulununcaya kadar da burada olmaya devam edeceğiz.
İnsan kayıran, insan ayıran, insanı yok sayan ve yok eden anlayışınızı kabul etmiyoruz ve bu anlayışın değişmesi için burada olmayı sürdüreceğiz. Sizin, saklamaya çalıştığınız gerçekleri gün ışığına çıkarmaya devam edeceğiz: Şırnak’ta ölen 5 işçimizin sorumlularını da bulunması için haykıracağız. Sizin desteklediğiniz ve görmezden geldiğiniz nefret söylemlerini yargı önüne çıkarıp sizlere sorumluluklarınızı hatırlatacağız: Bayrak yürüyüşleri sırasında ırkçı söylemlerle bu topraklarda yaşayanları ölümle tehdit edenlere göz yumduğunuzu da gördük. Bunların değerli kamuoyu tarafından görülmesini sağlamaya devam edeceğiz.
Biz, acıyı paylaşmanın, geleceği çok daha güzel kuracağını, Roboski’li ailelerin Soma’da yakınlarını yitiren aileleri, Lice’li aileleri ziyareti ve dayanışmasıyla yaşadık ve gördük. Barışa inanç işte budur!
Biz, devlet ve iktidarın şiddetine karşı adalet talep etmeye devam edecek, hep birlikte adaleti talep etmek için bir araya geleceğimiz ve adaleti sağlayacağımız güne kadar da yataklarımızda rahat uyumayacağız.
Adaleti sağlanmamış her bir katliam, bir arada ve barış içinde yaşama irademize bir saldırıdır! Barışa giden yol ise Roboski’ye, Soma’ya, Lice’ye adaletten geçer. Biz, bunu söylüyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz.
Ve biz, Roboski’de yaşanan vahşetin 30. ayında, ülkeyi yönetenlere sorumluluklarını bıkmadan usanmadan, yeniden ve tekrar hatırlatıyoruz, hatırlatmaya devam edeceğiz.
Değerli Kamuoyu! Sizleri de bu çabalara destek vermeye davet ediyoruz. Hiçbir huzurlu gelecek yalan, hıyanet ve kan üzerine kurulamaz. Gelecek kuşakların bu ülkede huzur içinde bir arada yaşamasını sağlayabilmek ancak bizlerin elindedir.
Biz,
her ayın 28.günü Roboski Katliamı’nı gündeme taşımak üzere buluşmaya devam edeceğiz.
Roboski, devletin ve iktidarın sınavıdır. Barış ve adaletin yolu mutlaka Roboski’den geçecektir.
“Katiller bulunsun, Roboski bir daha asla” diyoruz!

R o b o s k i İ ç i n A d a l e t G i r i ş i m i

Yorum bırakın